Zorg goed voor je mensen!

Zorg goed voor je mensen!

Als recruitment bureau voor logistiek en transport houden we je op de hoogte van de meest recente HR artikelen.

/uploadfiles/1485765724--FILE--recruitment-logistiek--3-.jpg
ZORG GOED VOOR JE MENS

De realiteit is dat werknemers vaker dan ooit van baan wisselen. Weg zijn de jaren van absolute loyaliteit aan de baas. Tegenwoordig moeten werkgevers harder werken om werknemers geïnteresseerd, betrokken, gemotiveerd en fit te houden voor een langdurige periode binnen een bedrijf. Duurzame inzetbaarheid noemen ze dit.

Minister Lodewijk Asher zei het mooi in Trouw van juni vorig jaar. “Voor de kracht van de samenleving is het belangrijk dat mensen respect en waardering ervaren. […] Het bedrijf moet de rekensom maken; er is in iemand geïnvesteerd en daarom heeft de werkgever er belang bij deze persoon aan zich te binden.”

Werkgevers moeten dus blijven investeren in hun werknemers en dat betekent niet alleen in de benodigde kantoorartikelen voor het personeel. Want: “Bij krapte raak je de beste mensen het eerste kwijt. Stimuleer hen te blijven door een interessante werkgever te zijn"

MEER DAN GEZONDHEID

Mensen denken vaak dat duurzame inzetbaarheid alleen om gezondheid en goede arbeidsvoorwaarden draait, maar het gaat met name ook “om ontwikkeling en opleiding (bijblijven), motivatie en houding, leiderschap en bedrijfscultuur. Het gaat om de continue aansluiting tussen wat een werknemer kan en wil en wat het werk vraagt en biedt.”

En het is op dat laatste snijvlak dat werknemers zich te weinig bewust zijn van hun rol. Ze hebben vaak weinig inzicht in mogelijkheden en maken doorgroeien doorgaans weinig bespreekbaar. Het is belangrijk dat werkgevers niet alleen de kar trekken, maar werknemers juist in beweging zetten en zelf laten nadenken over hun werk en inzetbaarheid.

SPEERPUNTEN

Wat kan een werknemer verwachten als het gaat om duurzame inzetbaarheid? Wat is het minimum dat hij van zijn werkgever mag verwachten en hoe zit dat met eigen inbreng? 

De speerpunten:

  1. Goede organisatie

Een inspirerende koers en heldere kaders: daag medewerkers uit om de ruimte daarbinnen op te vullen. Maak gebruik van de beschikbare energie en het aanwezige talent in het bedrijf! Kijk intern wat je hebt voordat je denkt dat het gras groener is bij de buren. Vaak wordt er een vacature uitgezet, zonder te kijken of er iemand is die intern wil en kan doorgroeien.

2. Motiverend leiderschap.

Versterk de betrokkenheid en het werkplezier van medewerkers door vertrouwen, vrijheid en verantwoordelijkheid te geven. Investeer (indien mogelijk) ook in ontwikkeling en opleiding. Blijf werknemers opleiden en ontwikkelen, maar gericht op werkende, volwassen mensen.

3. Zorg voor verbinding

Bouw een goede relatie op met de medewerkers en stimuleer ook goede relaties binnen teams en tussen afdelingen.

4. Goede arbeidsomstandigheden. 

Zorg voor een goede werkplek en gezonde en veilige arbeidsomstandigheden. Een goede balans tussen werk en privé is ook van belang!

5. Gezonde leefstijl, maak een gezonde leefstijl bespreekbaar!

Als goede werknemer heb je een gunstige positie om zaken als training, flexibel werk, etc. bespreekbaar te maken bij de baas. Wacht dus niet altijd totdat er op jou afgestapt wordt, maar kijk ook eens of er vanuit jezelf een gesprek op gang gezet kan worden.

www.Attentix.nl
Werving en selectie logistiek
Recruitment Logistiek

Bron: Allesoverhr.nl 

Terug naar het nieuws overzicht