Nieuws

 • Het DISC instrument gedurende het recruitment proces

  Disc Methode Attentix Recruitment Logistiek en Transport
  Attentix is een werving en selectie bureau gespecialiseerd in he vervullen van vacatures binnen de Transport en Logistiek branche. Dmv onze artikelen houden wij u graag op de hoogte van de meest recente veranderingen en nieuws items.Als Recruitment logistiek bureau volgt Attentix dan ook de laatste nieuws items die we graag met u delen. Attentix, de recruitment specialist binnen de logistiek en transportbranche gebruikt o.a. de DISC methode bij haar werving en selectie proces. Het DISC instrument is een persoonlijkheidsanalyse. DISC geeft mensen een diepgaand inzicht in hun eigen persoonlijkheidsstijl en die van anderen. De DISC beschrijvingen geven in begrijpelijke taal zicht op gedrag en communicatie.
 • Tot het jaar 2030 zo’n 350.000 nieuwe logistiek medewerkers nodig!

  recruitment-logistiek-transport-arbeidsmarkt
  Door de explosieve groei van de Nederlandse logistieke sector zijn er tot het jaar 2030 zo’n 350.000 nieuwe logistiek medewerkers nodig. En – terwijl de sector de komende jaren alleen maar verder groeit – vergrijst de populatie van arbeidskrachten, heeft de sector te maken met een imagoprobleem en vraagt de toenemende robotisering om skills die de meeste huidige logistieke medewerkers (nog) niet in huis hebben. Hoe moeten werkgevers in de logistieke sector zich staande houden op deze krappe arbeidsmarkt?
 • Waar recruiters op letten bij het beoordelen van een cv

  Waar letten recruiters op bij het beoordelen van je CV
  Wij, Attentix de recruitment specialist voor de Logistiek en Transport branche, delen graag enkele tips zodat je CV in ieder geval op de juiste manier kan worden beoordeeld. Als recruitment bureau werkt Attentix dagelijks voor zowel onze opdrachtgevers als potentiele kandidaten om uiteindelijk tot de perfecte match te komen. Een goed CV is uiteraard een belangrijke eerste stap in je zoektocht. Graag deelt Attentix als werving en selectie specialist binnen Logistiek en Transport enkele waardevolle tips met je. Benieuwd welke dit zijn en hoe je hier goed op in kan spelen?
 • Unhappy met je huidige baan?

  Unhappy met je huidige baan?
  Unhappy met je huidige baan? Stuur je CV naar ons op en wij geven een paar Happy Socks. Laat Attentix je droombaan vinden binnen de Logistiek/Transport/Supply Chain (MBO, HBO of WO)
 • Personeelstekort staat bedrijfsvoering logistiek sector in de weg

  ‘Personeelstekort staat bedrijfsvoering logistiek sector in de weg’ In de sector transport en logistiek waren vorig jaar november 391 duizend mensen werkzaam. Daarmee is de deze sector goed voor 5 procent van alle banen in Nederland, blijkt uit een eind vorige week gepubliceerde factsheet van UWV. In deze jaarlijkse publicatie beschrijft de uitkeringsinstantie (regionale) trends, cijfers en ontwikkelingen binnen de arbeidsmarkt voor transport en logistiek over het afgelopen jaar.
 • PPA (Persoonlijke Profiel Analyse) voor uw toekomstige nieuwe medewerker M/V nodig?

  Persoonlijke Profiel Analyse
  Attentix heeft nu ook de mogelijkheid om een PPA (Persoonlijk Profiel Analyse) voor uw toekomstige nieuwe medewerker M/V te verzorgen. De PPA is een krachtig instrument om op een snelle, betrouwbare en objectieve wijze het gedrag van iemand in de werksituatie in te schatten en de kernkwaliteiten van een persoon in kaart te brengen. Voor meer info over de mogelijkheden bel of mail ons. ☎️ 06-29597183 | info@attentix.nl #ppa
 • 10 Details waarop managers kandidaten beoordelen

  werving en selectie transport en logistiek, Attentix
  Attentix is een werving en selectie bureau gespecialiseerd in he vervullen van vacatures binnen de Transport en Logistiek branche. Dmv onze artikelen houden wij u graag op de hoogte van de meest recente veranderingen en nieuws items. Als recruitment logistiek bureau volgen we de laatste nieuws items op de voet. Het zijn de kleine dingen die het ‘m doen. Details bepalen het oordeel van managers over kandidaten. Kandidaten bereiden zich uiteraard goed voor op een sollicitatiegesprek. En ze zorgen ervoor dat ze de juiste kleding aanhebben. Maar op sommige details letten ze minder. Juist die details waar managers hen op beoordelen.
 • 5 tips om je personeel succesvol te motiveren

  Werving en selectie transport en logistiek, Attentix
  Attentix is een werving en selectie bureau gespecialiseerd in he vervullen van vacatures binnen de Transport en Logistiek branche. Dmv onze artikelen houden wij u graag op de hoogte van de meest recente veranderingen en nieuws items.Als Recruitment logistiek bureau volgt Attentix dan ook de laatste nieuws items die we graag met u delen Onze recruitment specialisten zijn dagelijks met passie bezig om de perfecte match te vinden voor uw logistiek vacatures. Regelmatig publiceren wij artikelen die van toegevoegde waarde voor uw bedrijf kunnen zijn.
 • Wat doet een Warehouse Supervisor ?

  Als werving en selectiebureau binnen de logistiek branche hebben wij regelmatig vacatures. Recruitment binnen de logistiek en transportbranche is onze specialiteit. Als Warehouse Supervisor coördineer, controleer en begeleidt je de werkzaamheden in het magazijn. Je zorgt voor een efficiënte en effectieve goederenstroom en hebt oog voor het optimaliseren van de processen en het minimaliseren van de kosten binnen het magazijn.
 • Bedrijfscultuur en thuiswerkers: 5 tips voor HR-directeuren

  Als recruitment logistiek bureau volgt Attentix (werving en selectie logistiek) de HR ontwikkelingen in de markt. Door recente technologische ontwikkelingen die een flexibele werkomgeving mogelijk maken, werken steeds meer medewerkers van grote bedrijven vanuit huis of vanaf externe locaties: de Remote Workplaces.
 • De 4 K's voor het aantrekken van nieuw talent

  Attentix is een werving en selectie bureau gespecialiseerd in he vervullen van vacatures binnen de Transport en Logistiek branche. Dmv onze artikelen houden wij u graag op de hoogte van de meest recente veranderingen en nieuws items.Als Recruitment logistiek bureau volgt Attentix dan ook de laatste nieuws items die we graag met u delen. De hamvraag voor elke HR afdeling: Hoe vind ik talentvolle medewerkers die bij mijn organisatie passen?
 • Hij/Zij heeft hier nooit gewerkt!

  Je kwaliteiten een beetje aandikken, of je zwaktes zo verwoorden dat ze er als kwaliteit uit komen te zien: iedereen bluft op z’n CV. Maar de lijn tussen bluffen en liegen is heel dun. Waar ligt de grens voor geloofwaardigheid en waar moet je voor oppassen?
 • 10 tips om beter te presteren op het werk

  Attentix is een werving en selectie bureau gespecialiseerd in he vervullen van vacatures binnen de Transport en Logistiek branche. Dmv onze artikelen houden wij u graag op de hoogte van de meest recente veranderingen en nieuws items.Als recruitment bureau binnen de logistiek en transport sector volgen wij de laatste nieuws items die we graag met u delen. Er zijn maar weinig mensen die op hun werk volledig naar hun mogelijkheden presteren. Een belangrijke oorzaak hiervoor is de overvloed aan afleiding en storende invloeden waaraan ze vrijwel onafgebroken blootstaan. Gebaseerd op neurowetenschappelijke studies en eigen onderzoek, komt werkomgevingsspecialist Steelcase met 10 tips om beter te denken.
 • Waarom je overgekwalificeerde kandidaten zou moeten aannemen

  Als werving en selectie bureau houden we je graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de logistiek en transportbranche. Tamelijk veel sollicitanten worden afgewezen omdat ze overgekwalificeerd (zouden) zijn. Aangenomen wordt dat kandidaten met meer kennis en ervaring dan medekandidaten minder betrokken en minder productief zullen zijn en dat ze opstappen op het moment dat een betere baan langskomt. Maar de stereotypen over overgekwalificeerde medewerkers zijn niet waar, zo blijkt uit een nieuwe studie.
 • Ben je afgestudeerd of bijna klaar met je studie (MBO/HBO/WO) in de richting Logistiek of Supply Chain?

  Als recruitment logistiek bureau (werving en selectie logistiek en transport)volgen we de laatste nieuws items op de voet. Ben je afgestudeerd of bijna klaar met je studie (MBO/HBO/WO) in de richting Logistiek of Supply Chain? Schrijf je dan in bij Attentix. ATTENTIX is de RECRUITMENT SPECIALIST voor LOGISTIEK EN SUPPLY CHAIN gerelateerde functies vanaf middelmanagement en hoger. UPLOAD JE CV VIA ONZE SITE: www.attentix.nl of mail je CV naar : info@attentix.nl Tel:06-29597183 0416-854822
 • Generatie Z: waar moet je rekening mee houden?

  Een volgende generatie die de arbeidsmarkt gaat betreden staat klaar. Het betreft de Generatie Z. Daartoe wordt iedereen tussen 0 en 20 jaar gerekend. In Nederland betreft dit ruim 3,8 miljoen personen. Daarvan zijn er per oktober 2015 ruim 800.000 tussen de 16 en 20 jaar oud.
 • Complimenten geven is overdreven?

  Leest u deze titel en denkt u: ‘Ach, complimenten geven kan ik wel!’, ‘Complimentjes zijn niet nodig, mijn werknemers krijgen al genoeg waardering in de vorm van salaris en bonussen, lees dan toch even verder
 • Maak jij deze 5 fouten in je eindejaarsgesprek?

  Zo tegen het einde van 2015 staan bij veel managers eindejaarsgesprekken op de agenda. Een belangrijk moment om met werknemers terug te blikken op het afgelopen jaar, en vooruit te kijken naar de toekomst. Toch gaan veel managers onvoorbereid zo'n eindejaarsgesprek in. Zorg dat jij deze vijf fouten niet maakt!
 • De schriftelijke aanzegging van een tijdelijk contract

  Attentix is een werving en selectie bureau gespecialiseerd in he vervullen van vacatures binnen de Transport en Logistiek branche. Dmv onze artikelen houden wij u graag op de hoogte van de meest recente veranderingen en nieuws items. In 2015 is een hoop veranderd op het gebied van het arbeidsrecht met de invoering van de Wet Werk en Zekerheid. Advocaat Pim Leijten geeft praktische handvaten om wegwijs te worden in de veranderde rechtspraktijk. In dit artikel geeft hij uitleg over de aanzegplicht die geldt voor tijdelijke contracten
 • Vergeten we de mens niet?

  Bij de invoering van het nieuwe werken blijkt bewustwording bij medewerkers (op alle niveaus) van cruciaal belang. Wat betekent het nieuwe werken voor mij? Wat houdt het concept in? Wat is er dan anders dan wat we allang doen? Belangrijke vragen waarop duidelijke antwoorden moeten komen. Immers: what’s in it for me? Waarom zou ik aan een nieuwe manier van werken meedoen als ik daarvan voor mijzelf onvoldoende de voordelen inzie?
 • Laat los, laat los. Je blijft toch wel de “baas”

  Managers en eigenaren hebben vaak één ding gemeen. Ze willen de dingen graag zelf doen. Het gaat sneller en ze weten dan ook zeker dat het goed gaat. De medewerker moet bijna een kopie van henzelf zijn. Maar als je medewerkers geen verantwoordelijkheid geeft en ze niks toevertrouwt vertonen ze recalcitrant gedrag, pakken ze zaken ook daadwerkelijk niet op, krijg je gelijk en doe je het weer zelf. Lees in dit artikel hoe je deze cirkel doorbreekt
 • Goed loopbaanbeleid, hoe dan?

  Carrière maken is voor veel mensen nog steeds belangrijk. Zij zoeken interessante uitdagingen in het werk. Daarentegen is het ook voor de organisatie van belang om zich te blijven ontwikkelen, want als er geen interessante uitdagingen meer zijn, dan verslechtert de motivatie en inzet van de medewerkers. En dat wil je niet als organisatie! Daarom hieronder drie pijlers voor een goed loopbaanbeleid
 • Geef jij je werkervaringen goed weer in je CV

  Het blijft een heikel punt. Werkervaringen in je cv, hoe moet je ze weergeven? Wat zijn precies relevante werkervaringen? Wat moet je doen wanneer je geen werkervaring hebt die aansluit bij de vacature waar je op wilt reageren? En hoe laat je middels de weergave van je werkervaringen, je vaardigheden optimaal tot uitdrukking komen?