Niet op zoek naar ander werk, toch een berichtje van een recruiter

Niet op zoek naar ander werk, toch een berichtje van een recruiter

Toch reageren op een berichtje van een recruiter

Niet op zoek naar ander werk, toch een berichtje van een recruiter  in je mail met een aanbod bij een andere werkgever. De een ervaart dat headhunten als vleiend, de ander vindt het storend. Loont het, als je prima op je stek zit, om toch te luisteren naar aanbiedingen?

Het actief benaderen van kandidaten, via LinkedIn of e-mail, wordt al jaren gedaan om openstaande vacatures te vervullen. In de krappe arbeidsmarkt van nu gebeurt dat steeds vaker. Volgens Intelligence Group werd bijna 38 procent van de beroepsbevolking in het tweede kwartaal van 2022 door een werkgever gepolst om over te stappen.

De arbeidsmarkt is al een tijd oververhit en ook bij Attentix staan opdrachten langer open. Mensen hebben tegenwoordig de keuze uit twee of drie mooie aanbiedingen. Je ziet inderdaad dat bedrijven goede mensen vaker benaderen. Voor ons is dit overigens normaal, wij proberen altijd de beste mensen uit de markt te halen, dus ook die mensen die al een baan hebben."

Het is verstandig om altijd even te sparren als je wordt benaderd. "Is het niet voor nu, dan wel voor later. Je hebt dan in ieder geval kennisgemaakt, weet wat je aan elkaar hebt en waar de wederzijdse behoeften liggen. 

Eerste stap naar meer werkplezier

Zelfs als je ontzettend tevreden bent in je huidige werk, kan het toch interessant zijn om in gesprek te gaan als je wordt benaderd. "Wie weet geeft het je een nieuw perspectief op wat er in je carrière mogelijk is; een functie met meer verantwoordelijkheden, meer vrijheid in hoe je je werk uitvoert, betere arbeidsvoorwaarden of een werksfeer waarin je je meer thuis voelt.

Een gesprek kan ook tot de conclusie leiden dat je moet blijven waar je bent. "Ik voerde zelf ooit wat oriënterende gesprekken met andere bedrijven. Hoewel die me graag wilden hebben, ontdekte ik dankzij die gesprekken hoe goed ik het had bij mijn toenmalige werkgever. Ik voelde nieuwe waardering voor het vertrouwen en de goede arbeidsvoorwaarden. Soms is het goed om het gras bij de buren te bekijken, juist om te zien dat het daar niet groener is.

Kritisch kijken of aanbod wel echt bij je past

Attentix adviseert om kritisch te kijken of de baan waarvoor ze je benaderen ook echt bij je past en te bedenken of je een goed gevoel hebt bij de recruiter in kwestie. 

Geen garantie dat je de baan krijgt

Maar een aanbieding accepteren betekent nog niet dat de baan binnen is
Ook als je benaderd wordt, moet je gewoon het selectieproces doorlopen.
Dus op een gesprek of drie, vier moet je je echt voorbereiden. 

Bron:
Nu.nl

Terug naar het nieuws overzicht