Tips om medewerkers gelukkig te houden

Tips om medewerkers gelukkig te houden

recruitment logistiek Attentix

Attentix is een werving en selectie bureau gespecialiseerd in he vervullen van vacatures binnen de Transport en Logistiek branche. Dmv onze artikelen houden wij u graag op de hoogte van de meest recente veranderingen en nieuws items.
Als Recruitment logistiek bureau volgt Attentix dan ook de laatste nieuws items die we graag met u delen.

Tips om medewerkers gelukkig te houden

Nederlandse werknemers zijn heel loyaal aan hun werkgevers. Gemiddeld duurt een dienstverband van een Nederlandse werknemer 10,5 jaar. Alleen Duitsland en België scoren nipt hoger met 7, respectievelijk 8 maanden. Dit blijkt uit het Internationale rapport ‘De geheimen van de gelukkigste bedrijven en hun medewerkers’ bureau Robert Half.

“Met de toenemende war for talent loop je het risico om gewaardeerde medewerkers kwijt te raken. Het is daarom belangrijk dat een werkgever continu blijft investeren in het geluk van het personeel. Dat doe je onder meer door ervoor te zorgen dat een werknemer zich betrokken voelt, hem voldoende waardering te geven en vertrouwen uit te spreken door een zekere verantwoordelijkheid te geven”, zegt Ricardo van Popering, Senior Business Manager bij Robert Half Nederland.

Dienstverband en tevredenheid per land

Land Gemiddeld dienstverband

Australië 7,2 jaar

België 11,1 jaar

Frankrijk 9,8 jaar

Duitsland 11,2 jaar

Nederland 10,5 jaar

Noord - Amerika 8,2 jaar

UK 8,5 jaar

Waardering verhoogt productiviteit

“Het is van belang dat de recruitment inspanningen van de werkgevers niet stoppen na het wervingsproces. Managers kunnen ervoor zorgen dat medewerkers gelukkig blijven door proactief retentiestrategieën in te zetten, zodat het personeel zich gewaardeerd voelt en uitdaging blijft houden in het werk dat ze uitvoeren”

Enkele tips:

  • Houd de vinger aan de pols: Sommige dagen en projecten zijn uitdagender dan andere. Spreek medewerkers regelmatig aan en vraag hoe het met ze gaat. Vinden ze de baan nog uitdagend genoeg? Kunnen ze de werkdruk nog aan?
  • Definieer de langetermijnvisie: Bespreek de toekomstperspectieven van de medewerkers. Help ze doelen vast te stellen en te bereiken. Ga na wat de opleidingsmogelijkheden zijn en inventariseer of medewerkers daar interesse in hebben.
  • Geef verantwoordelijkheid: Geef je medewerkers verantwoordelijkheid, zodat ze zelf beslissingen kunnen nemen. Op die manier krijgen ze het gevoel dat ze een verschil kunnen maken en bouw je mee aan het zelfvertrouwen van de medewerker.
  • Toon waardering: Spreek je waardering uit tegenover waardevolle medewerkers, van een simpele 'dankjewel' tot een bonus. Het houdt de motivatie hoog en het geeft de medewerker een boost om aan een nieuwe opdracht te beginnen.
  • Focus op wat belangrijk is: ‘Betrokkenheid’; zorg ervoor dat iemand zich betrokken voelt en met trots zijn bedrijf wil vertegenwoordigen

Bron: www.HRpraktijk.nl
 

Terug naar het nieuws overzicht